Det er mange i dag som har et vegetarisk kosthold. Det er også mange idag som ønsker å kutte ned på mengden kjøtt, selv om de ikke gjør det 100%. Vi syns begge deler er helt topp! Pizza er en sikker vinner når man er litt usikker på hva man skal lage – og vi har latt oss inspirere til å lage noen vegetariske varianter!

Først av alt trenger man en pizzabunn! Vi har tidligere gitt dere en oppskrift på havrebunn – den kan du finne HER.
Du kan også prøve deg på denne typen:

250 g hvetemel
250 g speltmel
1 ts salt
0.5 ts sukker
1 pakke tørrgjær
1 ss olivenolje
3 dl vann

Slik gjør du: 

1. Forvarm ovnen til 220 grader.
2. Start med å blande de tørre ingrediensene i en bolle. Rør ut tørrgjær i lunkent vann og olje, hell det over melblandingen og bland sammen til en deig.
3. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. Fordel deigen i fire like store deler og elt den lett før du kjevler den ut.

 

Pizza med hvit saus og ost: 
Lag pizzadeigen du ønsker og legg på en creme fraiche blanding i bunn.
Denne lager du ved å enkelt blande sammen creme fraiche, finhakked hvitløk, salt og pepper.

Legg så på:

  • Soltørket tomat
  • Spinat
  • Rødløk
  • ChevreostDette er en nydelig sammensetning av smaker!
    Dersom du ikke liker chevre, kan du for eksempel bruke mozarellaost eller noe annet du synes smaker godt :)Denne pizzaen smaker også herlig med valgfri type sopp, litt pinjekjerner og oregano. Her er det bare å lasse på!

Stek pizzaen i ca. 10 minutter på 200 grader.

 

Pizza med rød saus:
Lag pizzadeigen du ønsker og legg på tomatsaus. Denne lager du ved å bruke:

  • Ca. 400 g hakkede tomater
  • 1/2 løk
  • Salt, pepper og litt oregano

Smør blandingen på pizzabunnen og topp med:

  • Rødløk
  • Mais
  • Cherrytomater
  • En håndfull asparges
  • Paprika
  • Squash
  • Aubergine
  • Ost

Stek pizzaen i ca. 10 minutter på 200 grader.

 

Blir det pizza på deg i helgen?
Tagg oss gjerne i bildene dine på Instagram! #boostboxno