Sukkerfri godis hjelper deg med søtsuget! Hender det at du blir fysen i løpet av ettermiddagen og kvelden? Heldigvis kan du enkelt tilfredsstille søttannen din med sunn snacks, som både metter og er enkle å ha med på farten.

Sjokolade inneholder ofte tilsatt sukker, men jo mørkere sjokoladen er, desto mindre sukker og desto flere sunne stoffer inneholder den. I månedens BoostBox får du en knallgod mørk sjokolade fra SoFree som har 72% sjokolade og er uten tilsatt sukker. Sjokoladen er laget tynn og knallgod å spise, men også perfekt å bruke i matlaging til sunnere snacks.

 

Du trenger: 

  • 1 stk so free dark chocolate
  • Litt peanøttsmør

Bunn:

  • 7-8 store, saftige dadler
  • 200g mandler

Fudge:

  • 200g usøtet vikingmelk
  • 20g fibersirup gold
  • 30g sukrin gold
  • 1 ts smør

 

Slik lager du bunn:

  • Ha mandlene i en blender, evt. bruk stavmikser til du får en fin konsistens.
  • Tilsett dadlene og kjør til du får en seig deig.
  • Form små, runder kuler og trykk dem litt flate.
  • Sett så disse til kjøling.

Slik lager du fudge:

  • Bland alle ingrediensene til fudgen i en stor bolle.
  • Sett bollen i mikroen i 5-8 min før du tar den ut og rører litt.
  • Bollen skal nå stå i mikroen til blandingen har fått en litt mørkere farge og tjukkere konsistens. Det varierer litt hvor lang tid dette tar, men det kan gå fra 10- 15 minutter. Det kan være lurt å ta bollen ut av mikroen og røre rundt inni mellom, for å unngå at blandingen svir seg.

Mens du venter på karamellmassen, kan du smelte sjokoladen. Smelt den i et vannbad og rør rundt underveis.

Når karamellmassen er ferdig bruker du en t-skje til å legge litt karamell over hver av daddelkulene. Legg så et tynt lag med peanøttsmør oppå og et pittelite dryss maldonsalt. Til slutt heller du litt smeltet sjokolade på toppen.

 

La kulene avkjøle seg et par timer i kjøleskapet.