Selv om det kanskje gjør litt vondt, er det også en sjarme med å ønske høsten velkommen. Her får du oppskriften på en nydelig søtpotet- og gulrotsuppe. Herligheten lager du på 20 – 40 min. NYT! Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.

 

Dette trenger du:

  • 400 g søtpotet
  • 200 g gulrot
  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 ss frisk ingefær
  • 1 l kyllingkraft
  • 1 stk lime
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss kokosmelk
  • friske urter

 

Slik gjør du:

  • Skrell og skjær søtpotet og gulrot i små biter.
  • Hakk så løk og hvitløk.
  • Varm oljen i en mellomstor kasserolle.
  • Fres søtpotet, gulrot og løk et par minutter under omrøring.
  • Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese videre i ett minutt.
  • Hell i kraft, kok opp og la suppen koke halvveis under lokk til alle grønnsakene er helt møre.
  • Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
  • Smak til med salt, pepper og limesaft. Virker suppen veldig tykk kan du tynne den ut med litt vann.
  • Server suppen toppet med finstrimlet gulrot, koriander og en god skje kokosmelk (ev. yoghurt eller crème fraîche).