Det er lite som slår lukten av nybakt kake, men altfor ofte følger det med en strøm av dårlig samvittighet etter at du har spist den. Her får du en sunnere versjon av snickerskake.

 

Dette trenger du til nøttebunn

  • 150 gram peanøtter (jeg brukte usaltet)
  • 50 gram sukrin gold
  • 4 eggehviterSlik gjør du:
  • Sett på ovnen på 160°
  • Kjør peanøtter i en blender til de er malt
  • Bland i sukrin
  • Stivpisk eggehvitene
  • Velt deretter peanøtter og sukrin forsiktig sammen med eggene
  • Putt røra i en springform
  • Stek i 30-35min

 

Peanøttsmørkrem

  • 1pk Philadelphia light
  • 110gr peanøttsmør
  • 50 gram sukrin gold

Visp sammen alt med en håndmikser til du får en luftig konsistens
Når bunnen er ferdig, smører du peanøttsmørkremen jevnt over hele bunnen

 

Sjokoladetrekk

  • 1 plate med freia mørk sjokolade 70%
  • Salte peanøtter
  • Himalaya sandkorn eller havsaltSlik gjør du:
  • Legg sjokolade i en bolle
  • Kok opp vann i en gryte
  • Smelt sjokoladen i vannbadSiste Finish: 
    Hell over sjokoladen over kremen, topp med nøtter og salt
    Sett i frysen til sjokoladen har stivnet