I HØSTBOOST boksen fikk du det vi mener er høstens viktigste tilskudd! Omega 3 fra Arctic Super Health. Denne fiskeoljen inneholder Omega 3 av høy kvalitet samt nyttige vitaminer som forebygger sykdom og holder de frisk og rask utover høsten og vinteren.

Hva er Omega 3?

Omega 3 er en samlebetegnelse på flerumettede fettsyrer som kroppen er avhengig av for å fungere optimalt. Noen av disse fettsyrene er essensielle. Det betyr at kroppen ikke kan omdanne de selv slik at de må tilføres via maten. Blant dem har vi ALA, EPA og DHA fettsyrer. EPA og DHA har vist seg å være ekstra gunstige for oss. 

Hvor finner man Omega 3?

Omega 3 fettsyrer finnes både i marine og vegetabilske kilder. ALA finnes hovedsakelig i vegetabilske kilder som planteoljer, nøtter og frø. De ekstra sunne fettsyrene EPA og DHA finner du i marine kilder og spesielt i fet fisk som laks, makrell og ørret. 

Hvilke helsefordeler har Omega 3?

Omega 3 er spesielt viktig for hjertet, hjernen og synet vårt. Omega 3 bidrar blant annet til å holde blodtrykket stabilt, det styrker immunforsvaret, hud, hår og negler, det virker positivt på fettforbrenning, bidrar til muskelvekst, kan redusere betennelsestilstander i kroppen, dempe muskel – og skjelettplager og forebygge psykiske lidelser. 

Hvor mye Omega 3 trenger du?

Helsedirektoratets offisielle anbefalinger sier at friske voksne bør innta minst 1-2 g Omega 3 hver dag. De positive helsefordelene sees ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. Hva som er optimal dose av Omega 3 er det derimot store uenigheter om blant ekspertene. De fleste mener at helsedirektoratet anbefalinger bør ansees som en minimumsinntak. Gravide og ammende og personer med ulike sykdommer og betennelsestilstander i kroppen anbefales et høyere inntak. Eksempler på dette er eksem/psoriasis, insulinresistens/diabetes, hjerte – og karsykdommer og psykiske lidelser. Et inntak på over 3 gram omega 3 pr dag blir ofte brukt som medisinsk behandling. 

Hvordan dekke behovet?

Norske helsemyndigheter anbefaler å spise 300 – 450 g fisk i uken, hvor minst 200 g er fet fisk. Dette tilsvarer 2-3 fiskemiddager i uken. Pålegg som makrell i tomat, røkt laks og kaviar inneholder også rikelig med Omega 3 og spiser du f.eks. 10 g makrell i tomat har du dekket dagsbehovet ditt, Magrere fiskearter inneholder også Omega 3, men i langt mindre grad en de fete fisketypene. For vegetarianer og veganer er algeolje en god Omega 3 kilde.  

Om du av ulike grunner ikke spiser nok fisk eller om du ønsker å forsikre deg om at du får i deg tilstrekkelig med Omega 3 kan det være lurt å supplere med et kosttilskudd av god kvalitet slik som Arctic Super Health. Vi tror og håper du blir like glad i dette produktet som oss og vil derfor gi deg 20% avslag i nettbutikken https://arcticsuperhealth.no ved bruk av rabattkoden «Boostomega3». Husk å bestill før du går tom!Ønsker deg en frisk og sprek høst!

Skrevet av Tonje Meinstad Aaserud,
Personlig trener og kostholdsveileder.
Instagram @pt_tonjemeinstad