Nå som dere kjenner til fordelene ved gurkemeie, kan dere begynne og kokkelere med det!
Her kommer en supergod oppskrift på kyllinggryte som dere bør teste ut i høst.
Du trenger (2 personer):
- Ca. 1.5 dl ris
- 2 kyllingfileter
- 1 ts smør
- 1-1.5 gulrøtter
- 0.5 ts salt
- 0.5 ss tomatpure
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.5 ts garam masala
- 0.5 ts gurkemeie
- 0.5 ts chili (eller mer om du ønsker)
- Litt under 0.5 dl vann
- 1 dl creme fraiche
Slik gjør du:
- Kok risen som anvist på pakken
- Skjær kyllingfilet i strimler
- Smelt smør i en stor gryte og brun kylling sammen med raspet gulrot
- Smak til med salt
- Tilsett hvitløk, tomatpure, ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og creme fraiche
- La småkoke i ca. 5 minutter
- Server sammen med for eksempel frisk koriander og noen nanbrød