Nå som dere kjenner til fordelene ved gurkemeie, kan dere begynne og kokkelere med det!
Her kommer en supergod oppskrift på kyllinggryte som dere bør teste ut i høst.

 

 

Du trenger (2 personer): 

  • Ca. 1.5 dl ris
  • 2 kyllingfileter
  • 1 ts smør
  • 1-1.5 gulrøtter
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ss tomatpure
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts garam masala
  • 0.5 ts gurkemeie
  • 0.5 ts chili (eller mer om du ønsker)
  • Litt under 0.5 dl vann
  • 1 dl creme fraiche

Slik gjør du: 

  • Kok risen som anvist på pakken
  • Skjær kyllingfilet i strimler
  • Smelt smør i en stor gryte og brun kylling sammen med raspet gulrot
  • Smak til med salt
  • Tilsett hvitløk, tomatpure, ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og creme fraiche
  • La småkoke i ca. 5 minutter
  • Server sammen med for eksempel frisk koriander og noen nanbrød