Det finnes flere typer kollagen, men de vanligste er type 1, 2 og 3. Type 1 og 3 er den typen kollagen vi hører mest om, og da i forbindelse med hud, hår og negler. Det kollagenet man derimot finner i alle ledd, samt i beinbrusken, er kollagen type 2. I denne artikkelen får du vite litt mer om kollagen, og hvorfor det kan være nyttig å ta tilskudd av det!

 

Kollagen er det viktigste proteinet i bindevevet hos mennesker og dyr. Det er det vanligste proteinet i vev fra pattedyr, og kan utgjøre rundt 25% av den totale proteinvekten. Kollagen er et langstrakt fiberdannende protein (som tilhører gruppen av fiberproteiner, også kalt skleroproteiner), til forskjell fra proteiner som danner kuleform. Bunter av kollagen kalles kollagenfibre, og er en viktig del av den ekstracellulære strukturen mellom cellene som støtter kroppens vev og brusk.

Kollagen har høy strekkfasthet og er den viktigste bestanddelen i brusk, leddbånd, sener, ben og tannben (dentin). Det er også viktig i blodkar og i hornhinnen og linsen i øyet. Sammen med mykere keratin er det viktig for hudens styrke og oppbygning av vev. Nedbrytning av kollagen ved aldring fører til rynker.

Når vi blir eldre mister huden sin naturlige evne til å produsere nok kollagen og elastin, som holder huden vår stram og elastisk. Parallelt øker nedbrytningen av bindevev i huden. Resultatet er at huden blir tynnere, tørrere, slappere, blassere og ikke minst rynkete.Fram til 25 årsalderen inneholder huden din 75 % kollagen, men så begynner nedbrytingen.  Når du har fylt 60 år, har du mistet 35 prosent av kollagenet i huden din.

Her får du noen av fordelene ved å ta kollagen som tilskudd: 

  • Opprettholde spenst og fuktighet i huden
  • Gi fylde til huden
  • Redusere rynker, jevne ut fine linjer i huden
  • Stramme opp huden
  • Øke kroppens egen evne til å produsere kollagen
  • Redusere strekkmerker og cellulitter

I månedens BoostBox STYRKE får du to forskjellige produkter som inneholder kollagen. Her får du vite forskjellen på de to produktene:

 

Kollagen type 1 fra Oslo Skinlab

Du får 5 samples av The Solution™ Anti-wrinkle collagen i månedens STYRKE BoostBox. Dette er et pulver, helt uten smak, som kan mikses i valgfri mat eller drikke. Produktet bidrar til å øke hudens elastisitet samt glatte ut hud og gi mindre rynker.
Produktet inneholder type I kollagen der kollagenproteinet er hydrolysert, det vil si brutt ned, ved hjelp av enzymer til peptider – en kjede av aminosyrer. Verisol® peptider har vist seg å kunne påvirke hudens overflate.

Dagsdosen kan blandes i shakes, vann, smoothies kaffe eller lignende.

Dersom du ønsker å kjøpe mer kollagen fra osloskinlab.no får du 65% rabatt på første pakke, og deretter 30% rabatt på de neste leveringene, ved å gå inn på www.osloskinlab.no og bruk rabattkoden BOOSTBOX.

 

 

 

Kollagen type 2 fra Nøre Nutrition

Månedens BoostBox inneholder Kalsium fra naturlige kilder. Kalsium er blant annet bra for skjelettet, og er spesielt viktig for kvinner som trener mye styrke. Vi trenger blant annet kalsium for god beinhelse, og kollagen kan bidra til god leddhelse.

Kalsiumproduktet inneholder også kollagen type 2 fra en naturlig kilde, og kan bidra til en god leddhelse.

Nøre Marint Kalsium består utelukkende av bein fra fersk, norsk laks. I disse beina finner vi kollagen, da det finnes naturlig i beinbrusk. Nøre Marint Kalsium inneholder både kollagen og kalsium, og er skånsomt og bærekraftig produsert i Norge. Produksjonsprosessen omfatter uthenting av fiskebein, vasking, tørking og mølling – presentert til deg i tablettform, slik at du enkelt og effektivt kan få i deg kollagen og kalsium hver dag.

Ønsker du å kjøpe mer Kalsium fra www.nore-nutrition.nofår du 30% så lenge abonnementet ditt varer ved bruk av koden BOOSTBOX.