For det går faktisk an. Ja, det kan være vanskelig til tider og spesielt nå som jula nærmer seg. Men betyr en sunn livsstil det samme som å bare spise salat og drikke vann? Nei, heldigvis er det langt i fra sannheten.

Hva er da egentlig en sunn livsstil? Før var det lavkarbo som av mange ble sett på som sunt. I det siste har det vært glutenfri kost som for mange har vært det sunne valget, selv for de som ikke har cøliaki.

Det varierer nok veldig fra person til person hva som betegnes som en sunn livsstil. Selv vil jeg si at du lever sunt når du spiser bra mat og er fysisk aktiv 80 prosent av tiden. Det som er en sunn livsstil er jo det du klarer å holde deg til over tid. For ellers blir det ikke en livsstil, men en periode hvor du prøver å spise ekstra sunt og være mye fysisk aktiv.

Kanskje høres det veldig kjedelig ut, men å få inn fysisk aktivitet som en rutine er kjempeviktig hvis vi skal klare å holde det gående. Rutiner er det vi lever etter, enn hvor kjedelig det høres ut. Men til slutt blir det jo slik at treningen ikke lengre er noe du må “dra deg på”, men noe du automatisk drar på, også de dagene hvor du egentlig ikke har lyst.

Og så er det lov å ha en dag i ny og ne hvor man faktisk tillater seg å skippe treninga. Kanskje har du ekstra behov for hvile akkurat den dagen. Men husk å kjenn etter at det ikke bare er i vilja du har vondt 😉

Mange, spesielt damer, har et enormt kroppsfokus og fokus på å gå ned i vekt. Selvsagt skal man få lov å fokusere på kropp, men problemet blir gjerne at man aldri blir fornøyd med seg selv. Vi higer alltid etter 1 kilo til ned eller bittelitt mer markerte magemuskler. Hva om vi tar fokuset bort fra at vi skal bli fornøyd, og heller værefornøyd “as we go”? For om du tillater deg å være fornøyd med kroppen din her og nå, og hvis du gir kroppen din for det meste sunn mat (type 80 prosent av tiden) og er flink til å være fysisk aktiv, da blir ting tusen ganger lettere. Da blir kroppen din mer glad, du blir mer glad og fokuset kan flyttes fra å hige etter noe til å faktisk være her og nå.

Spør du meg så er dette oppskriften på å klare å holde seg til en sunn livsstil. Det handler først og fremst om rutiner og å ha et fokus bort fra hva som kommer, men heller ha fokus på hva som er 🙂