Denne smuldrepaien med blåbær er supergod når du ønsker å kose deg litt ekstra! Dessuten er den super å tilberede når du skal ha selskap. Oppskriften er uten sukker, men resultatet blir likevel søtt og godt! Liker du ikke, eller tåler ikke, blåbær – kan du bruke for eksempel bringebær eller epler. MÅ prøves!

 

Ingredienser:

Fyll

600 g blåbær, ferske eller fryste

2-4 ss sukrin gold

2 ss potetmel

 

Crumble:

100 g hvetemel

100 g sukrin gold

50 g havregryn

100 g kaldt smør

50 g grovt hakkede mandler

 

Tilbehør(valgfritt)

Mager vanilje kesam

 

 

Slik gjør du:

1: Sett ovnen på 180- 200 grader

2: Bland blåbærene med sukrin gold og potetmel. Ha over i en ildfast form.

3: Begynn så å lage crumble. Grov hakk mandlene. Bland sammen sukker, havregryn, mandler og mel.

4: Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret så ikkje bland for godt.

5: Dryss smuldredeigen/crumble over bærene i formen

6: Stekes i ca 30-40 min på nederste rille

7: Serveres varm/lunken eller kald med is eller mager kesam