Gulrot er både sunt og godt, og er med på å gi oss vitamin A, kostfiber og mye mer!
Spesielt godt er det å bruke i bakst, da det gir et saftig og godt resultat. Dessuten er det ikke dumt å lure inn litt ekstra grønnsaker i hverdagskosten.
Tagg oss gjerne i bildene deres på Instagram om dere tester oppskriften 🙂 #boostboxno

 

Du trenger (10-12 stk): 

  • 3 egg
  • 200 g cottage cheese
  • 200 g kesam
  • 150 g havregryn
  • 300 g havremel
  • 3 ts bakepulver
  • Litt salt
  • 1-2 gulrøtter (raspet)
  • Melk til å jevne ut deigen
  • 1 ts sukrin (kan sløyfes)
  • Sesamfrø eller solsikkekjerner (kan sløyfes)

Slik gjør du: 

  1. Kjør egg og cottage cheese sammen i en stavmikser
  2. Bland så inn kesam og litt melk (pass på så du ikke gjør deigen for tynn)
  3. Mal havregryn til havremel
  4. Bland all tørt sammen med det våte og la svelle i noen minutter
  5. Legg ut på et bakepapir i små rundinger og stek midt i
    ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter (se etter når de blir gyldne)
  6. Avkjøles på rist

Tips: 

  • Velg selv om du ønsker å ha sesamfrø og/eller solsikkekjerner i selve deigen eller på toppen av rundstykkene
  • Dersom du bruker original cottage cheese og kesam, blir rundstykkene saftigere
  • Jo mer gulrøtter, jo saftigere blir resultatet
  • Rundstykkene kan fryses
  • Holder seg best i kjøleskapet i opptil 3-4 dager etter du har laget de