Skal du ut på tur kan vi anbefale å nyte denne deilige turkaken. Dette er en grov og næringsrik kake som gir deg påfyll og energi etter en krevende tur. 100% grov, proteinrik, naturlig sukkerfri, næringsrik og mektig! Den digge kaken holder seg fersk i kjøleskapet i flere dager.

Denne oppskriften gir ca 8-10 biter

Du trenger:

  • 1 stor, moden banan
  • 250 g cottage cheese
  • 2 egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ss honning eller valgfri søtning
  • 110 g havregryn
  • 110 g havremel

I denne oppskriften har vi også brukt sukkerfritt jordbærsyltetøy fra BLOOM BoostBoxen og bringebær. Du kan selvfølgelig tilsette det du selv ønsker.

Slik gjør du:

  • Mos banan, cottage cheese og egg med stavmikser til det er uten klumper.
  • Rør inn resten av ingrediensene
  • La deigen svelle minst 10 minutter.
  • Tilsett eventuelt ekstra ingredienser i deigen om du ønsker det.
  • Fordel deigen i en ildfast form med bakepapir (24×18 cm eller annen ildfast form med ca. lik grunnflate).
  • Ha over valgfri topping. Eks: jordbærsyltetøy, bringebær.
  • Stek på 180 grader, over-undervarme i 25-30 minutt, eller til frokostkaken er gjennomstekt.
  • Avkjøl på rist, del opp i biter og nyt!

Tips: Du kan blende havregryn til havremel i en blender. Husk at dersom du bruker glutenfritt havregryn/havremell for 100% glutenfritt resultat dersom du ønsker det..Du kan bytte ut cottage cheese med 200 g kesam, eller eventuelt 200 g kokoskrem for melkefri variant.

 

 

Bestill boostbox her