Frokostmuffins er sunt, godt og perfekt til frokost, lunsj eller som turmat. Disse er uten tilsatt sukker, men gode og søte med søtning fra honning og banan.

 

Denne oppskriften gir deg ca 10-12 stk – avhengig av form.

  • 1 moden banan
  • 200 g kesam
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ss honning
  • 100 g havregryn
  • 100 g havremel
  • Valgfri topping/ekstra ingredienser i deigen – her er det brukt banan, blåbær og (nøttemiks fra boostbox)

Slik gjør du:

 

  1. Mos bananen klumpefri med en gaffel. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel og honning.
  2. Vend inn havregryn og havremel, bland godt. Tilsett eventuelt ekstraingredienser i røra om du ønsker det.
  3. Fordel røren i muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri topping på muffinsene, jeg trykte bananbiter , blåbær og nøttemiks lett ned i muffinsene.
  4. Stek på 180 grader, over- undervarme i 15-20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekt.
  5. Avkjøl på rist.

Tips: Frokostmuffinsene kan fryses. Du kan oppbevare de i en boks eller plastpose i brødskuffen. Holder seg ferske og gode i minst 2-3 dager .