Vi fortsetter med tips til litt sunnere grilltilbehør- og denne gangen får du oppskrift på brokkolisalat. Å inkludere grønnsaker til middag gjør at du blir raskere mett, holder på metthetsfølelsen lenger og samtidig at du får i deg fiber og sunne karbohydrater. Altså fornuftig og sunt for oss alle! Heldigvis kan grønnsaker nytes på så mange måter – og dette er en av våre favoritter ved siden av både fisk, kylling og kjøtt – eller helt for seg selv 🙂

 

Du trenger:

  • 1-1.5 boks kesam
  • 0.5 dl rømme
  • 0.5 dl majones (lett evt)
  • 1 liten rødløk
  • 1 brokkoli
  • 1 avokado
  • 1 dl edamamebønner
  • 2 ss eplecidereddik
  • 50 g pinjekjerner (ristet)
  • 1-2 ss sukrin
  • 1-2 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du: 

  1. Bland alle våte ingredienser sammen
  2. Hakk brokkoli i mindre biter og tilsett i det våte
  3. Kutt opp rødløk og legg til
  4. Stek spekeskinke eller bacon sprøtt i en panne, avkjøl og tilsett
  5. Tilbered bønner som anvist på pakken (kan feks ovnsstekes)
  6. Vend alt tørt inn i dressingen
  7. Smak til med krydder og avkjøl eventuelt

Tips 

Tilsett for eksempel mango, fetaost, druer eller reddiker for ekstra smak eller variasjon.